VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Betaal buitenlandse boete!

Geplaatst op: 17-07-2017, 11:21:56

Een flinke domper op de vakantievreugde: een boete omdat je geen parkeerkaartje hebt gekocht. Net zo vervelend: maanden na je trip een brief thuis ontvangen waarin staat dat je bent geflitst. Vroeger kwam je er nog wel eens mee weg door niet te betalen. Maar wie denkt dat het deze keer ook wel overwaait, heeft het mis.

„We krijgen vaak vragen van mensen of de brief die zij hebben gekregen, wel echt is”, vertelt Yda Matthijssen van ANWB Experts. Met name Italië, Duitsland, Spanje, België, Frankrijk en Zwitserland sturen de bekeuringen naar het huisadres.

Op grond van Internationale en Europese regelgeving, zo meldt de ANWB, mogen opsporingsinstanties gegevens uit kentekenregisters met elkaar uitwisselen. Zo is het dus mogelijk dat bijvoorbeeld de Duitse politie aan de hand van het kenteken naam en adres kan achterhalen.

Per post

Het goed controleren van de bekeuring is belangrijk, omdat criminelen hun kans schoon zien. Juist in de vakantieperiode worden mails waarin je wordt opgedragen een verkeersboete te betalen, vaker verzonden. Kenmerk van een boetemail is dat deze heel algemeen is gesteld; persoonlijke gegevens komen er niet in voor. „Boetes komen nooit per mail”, geeft Matthijssen aan. „Echte bekeuringen komen altijd per post.”

Aanmaning

Het advies van de ANWB is dan ook helder: betaal gewoon. „Simpelweg ook omdat hoe sneller je betaalt, hoe goedkoper het is”, aldus Matthijssen.

Gegevens verstrekken

Ben je het er echt niet mee eens, dan kun je bezwaar maken. Dat deed familie De Waal. Tijdens een stedentrip in Berlijn werden ze bekeurd in de metro: de familie had de verkeerde weekendkaart gekocht. De controleurs lieten de familie een nieuwe kaart kopen en schreven ook nog eens een boete uit van €60,-. „Terwijl we drie dagen eerder aan een metromedewerker hadden gevraagd welk weekendticket we moesten aanschaffen. Verder gaf de ticketmachine niet duidelijk de uitzonderingen aan.”

Bezwaar maken

Zoals gezegd, het kan best wat werk zijn, bezwaar maken. Maar veel instanties in de Europese Unie hebben sites met daarop allerlei informatie in het Nederlands. Zo staan betalings- en bezwaarmogelijkheden beschreven. Bellen kan ook; soms wordt zelfs Nederlands gesproken.

Bron: www.dft.nl van 17 juli 2017

Vorige pagina